Top Accounting SRL - membrii echipei fac parte din Corpul Expertilor Contabili si al Contabililor Autorizati
Suport
puneti o intrebare care va intereseaza si va vom raspunde in cel mai scurt timp cu putinta

puneti intrebarea aici
Operatorii economici care nu intră sub incidența ordonanțelor militare, dar care au activitatea afectată pentru că depinde de societăți care intră sub incidența acestora pot solicita CSU? Ce fel de CSU ?
Da, aceștia pot opta pentru tipul 1 de certificat, respectiv albastru.

CSU are valoare juridică? Il poate obliga pe proprietarul spațiului la anularea chiriei sau la o reducere mai mare, în condițiile în care operatorul economic a negociat deja o reducere de 25%?
Ordonanța de urgență nr. 29/2020:

“ Art. X. – (1) Pe durata stării de urgență, întreprinderile mici și mijlocii, astfel cum sunt definite de Legea nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările și completările ulterioare, care și-au întrerupt activitatea total sau parțial în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, pe perioada stării de urgență decretate și care dețin certificatul de situație de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, beneficiază de amânarea la plată pentru serviciile de utilități – electricitate, gaze naturale, apă, servicii telefonice și de internet, precum și de amânarea la plată a chiriei pentru imobilul cu destinație de sediu social și de sedii secundare.”


Marii contribuabili care sunt afectați de situația de urgență pot beneficia de CSU?
Da, toți operatorii economici a căror activitate este afectată de pandemia de SARS-CoV-2.Operatorii economici care și-au suspendat activitatea (au spații pe care le-au închiriat) ca urmare a suspendării activității firmelor cărora le-au închiriat spații pot beneficia de CSU?
Da, toți operatorii economici a căror activitate este afectată de pandemia de SARS-CoV-2 pot solicita CSU, după cum urmează:

TIP 1 (ALBASTRU) – eliberat în baza declarației pe propria răspundere ce poate fi descărcată de pe platforma prevenire.gov.ro, din care rezultă întreruperea totală sau parțială a activității, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgență;
TIP 2 (GALBEN) – eliberat în baza declarației pe propria răspundere ce poate fi descărcată de pe platforma prevenire.gov.ro, din care rezultă înregistrarea unei diminuări a încasărilor/veniturilor în luna martie 2020 cu un procent de minimum 25% faţă de media încasărilor/veniturilor din perioada ianuarie-februarie 2020.


Care sunt documentele necesare pentru achizitionarea unui registru unic de control?
Documentele necesare pentru achizitionarea unui registru unic de control sunt urmatoarele:
a) cerere;
b) copie CUI societate comerciala;
c) delegatie pentru persoana care face deplasarea;
d) copie B.I./C.I. pentru persoana delegata.

Daca se doreste registru pentru punctul de lucru, atunci, pe langa actele specificate mai sus va mai sunt necesare:

a) copie dupa Certificatul Constatator pentru punctul de lucru;
b) copie dupa declaratia de sediu secundar inregistrata;
c) copie dupa contractul de inchiriere al noului spatiu.


Este mai avantajos pentru o societate sa fie platitoare a impozitului pe venit sau pe profit?
Depinde de activitatea pe care o desfasoara (Prestari servicii, comert, productie??).

Ce trebuie facut cand infintam o firma?
In primul rand trebuie sa ne informam, la o societate de contabilitate sau de consultanta financiara, ce fel de impozitare (impozit pe profit sau impozit pe venit) este mai avantajoasa pentru activitatea pe care o va desfasura.
Daca trebuie sa devina platitor de tva de la infintare sau sa astepte pana cand se atinge plafonul de 35.000 euro.
Daca se opteaza pentru impozitarea pe venit, trebuie sa fie informat cu privire la conditiile obligatorii pe care trebuie sa le indeplineasca (angajarea cel putin a unui salariat, etc).
Deasemenea trebuie sa obtina informatii cu privire la costul fortei de munca, registrele obligatorii ce trebuie achizitionate si termenele legale de obtinere a acestora.


Noutati legislative
16 martie 2021
Codurile IBAN – CONTUL UNIC pentru plata impozitului pe venit, CAS, CASS aferent declaratiei unice.

07 octombrie 2020
Casa de marcat.

10 iulie 2020
Legea 113/2020 modifica pragul la care se poate introducerea cereri de insolventa.

[ toate noutatile ]
Curs valutar
Convertor valutar
HOME DESPRE NOI SERVICII SUPORT INFORMATII UTILE LINKURI NOUTATI CONTACT